Dieptereiniging (groot)keukens

Hoe borgt u de hygiëne in uw bedrijfskeuken?

Om de hygiëne in uw bedrijfskeuken te waarborgen is het van belang om als aanvulling op de dagelijkse schoonmaak een periodieke grondige reiniging uit te voeren, ook wel een dieptereiniging genoemd! In tegenstelling tot de dagelijkse schoonmaak gaat een dieptereiniging veel verder dan een zogenaamde oppervlaktereiniging zoals bij het dagelijks reinigen het geval is.

Onder informatie geven wij uitgebreid weer waarom een dieptereiniging een welkome aanvulling op uw HACCP-plan is.

Een dieptereiniging keuken is investeren in de gezondheid van uw medewerkers en uw gasten!

Keuken

In de keuken van een bedrijfsrestaurant waar dagelijks het eten voor vele gasten bereid en geserveerd wordt is goede hygiëne een belangrijk onderdeel in de dagelijkse gang van zaken het is een verplichting om conform een HACCP-plan te werken!

Dagelijks reinigen

Echter volstaat de dagelijkse schoonmaak niet om een goede hygiëne in de keuken te blijven borgen, enerzijds door de druk waaronder dagelijks wordt gewerkt en anderzijds wordt de dagelijkse reiniging in de meeste gevallen door de catering verzorgd en die hebben natuurlijk een specialiteit in het bereiden en verzorgen van een goede lunch of maaltijd!

 

HACCP

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert op naleving van de HACCP-richtlijnen, een analyse van kritische punten waar op gecontroleerd wordt (HACCP =Hazard Analysis Critical Control Points)

Dit om er zorg voor te dragen dat iedereen die een maaltijd in uw bedrijfsrestaurant nuttigt geen risico loopt op gezondheidsproblemen middels de aangeboden etenswaar. De bedrijven die geen of nauwelijks gehoor geven aan de HACCP-regelgeving kunnen worden vervolgd!

LET OP: Het periodiek grondig reinigen van uw keuken is een aanbevolen verplichting in de HACCP-regelgeving en/of de hygiënecode voor de horeca en contractcatering!

Waarom een dieptereiniging in uw keuken?

Een dieptereiniging draagt zorg voor een goede aanvullende hygiëne in uw keuken en hiermee bevordert u de voedselveiligheid in uw restaurant!

Naast bovenstaande is het werken in een keuken waar periodiek een dieptereiniging plaatsvindt een aangename en veilige gedachte, immers zal er tijdens een dieptereiniging op plaatsen worden gereinigd welke tijdens de dagelijkse reiniging niet bereikbaar zijn, wij beschikken over vakbekwame reinigingsspecialisten die technische kennis en visie hebben.

Naast de grondige reiniging van uw keukenapparatuur zullen ook de afzuigkappen en eventueel de kanalen/motor van binnen gereinigd worden wat de brandpreventie ten goede komt.

Een schone keuken bevorderd de levensduur van uw apparatuur, het is een welkome aanvulling in een plaagdierbeheersingsplan, het verhoogt de algemene hygiëne in uw keuken.

Wat kost het?

Wilt u een prognose van de kosten ontvangen, vul dan het online formulier zo volledig mogelijk in en voeg eventueel een ruimte foto toe, of up-load een eerder uitgebracht inspectierapport en wij proberen bij benadering een prijsindicatie af te geven.

Wilt u zeker zijn van de kosten, vraag dan vrijblijvend een offerte aan door enkel uw contactgegevens in te vullen, wij zullen dan contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.