Om de hygiëne in uw bedrijfskeuken te waarborgen is het van belang om als aanvulling op de dagelijkse schoonmaak een periodieke grondige reiniging uit te voeren, ook wel een dieptereiniging genoemd! In tegenstelling tot de dagelijkse schoonmaak gaat een dieptereiniging veel verder dan een zogenaamde oppervlaktereiniging zoals bij het dagelijks reinigen het geval is.
Onder informatie geven wij uitgebreid weer waarom een dieptereiniging een welkome aanvulling op uw HACCP-plan is.
Een dieptereiniging keuken is investeren in de gezondheid van uw medewerkers en uw gasten!
In de keuken van een bedrijfsrestaurant wordt dagelijks eten voor vele gasten bereid en geserveerd. Daarom is goede hygiëne een belangrijk onderdeel van de dagelijkse gang van zaken. Bovendien is het een verplichting om conform een HACCP-plan te werken.
Echter volstaat de dagelijkse schoonmaak niet om een goede hygiëne in de keuken te blijven borgen. Enerzijds door de druk waaronder dagelijks wordt gewerkt. Anderzijds wordt de dagelijkse reiniging in de meeste gevallen door de catering verzorgd en die hebben natuurlijk een specialiteit in het bereiden en verzorgen van een goede lunch of maaltijd. Hierdoor is het belangrijk om een dieptereiniging voor uw (groot)keuken te laten doen.
De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) controleert op naleving van de HACCP-richtlijnen, een analyse van kritische punten waar op gecontroleerd wordt (HACCP =Hazard Analysis Critical Control Points)
Dit om er zorg voor te dragen dat iedereen die een maaltijd in uw bedrijfsrestaurant nuttigt geen risico loopt op gezondheidsproblemen middels de aangeboden etenswaar. De bedrijven die geen of nauwelijks gehoor geven aan de HACCP-regelgeving kunnen worden vervolgd!
LET OP: Het periodiek grondig reinigen van uw keuken is een aanbevolen verplichting in de HACCP-regelgeving en/of de hygiënecode voor de horeca en contractcatering!
Een dieptereiniging van een (groot)keuken draagt zorg voor een goede aanvullende hygiëne in uw keuken en daarmee bevordert u de voedselveiligheid in uw restaurant!
Bovendien is het werken in een keuken waar periodiek een dieptereiniging plaatsvindt, een aangename gedachte. We reinigen plekken die dagelijks niet bereikbaar zijn. Daarnaast beschikken wij over vakbekwame reinigingsspecialisten met technische kennis en visie.
We reinigen niet alleen uw keukenapparatuur grondig, maar ook de afzuigkap. Indien nodig reinigen we de kanalen en motor. Dit komt de brandpreventie ten goede.
Tot slot bevordert een schone keuken de levensduur van uw apparatuur, is het een welkome aanvulling in een plaagdierbeheersingsplan, en verhoogt het de algemene hygiëne in uw keuken.
Wilt u snel een prognose van de kosten ontvangen? Vul dan het online formulier zo volledig mogelijk in. Voeg eventueel een ruimtefoto toe of upload een eerder uitgebracht inspectierapport en wij proberen bij benadering een prijsindicatie af te geven.
Wilt u zeker zijn van de kosten? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan door enkel uw contactgegevens in te vullen. Wij zullen dan contact met u opnemen voor het maken van een afspraak.
We begrijpen dat u misschien nog specifieke vragen heeft over onze diensten of werkwijze. Geen probleem! Bezoek onze Veelgestelde vragen-pagina voor uitgebreide antwoorden en praktische tips. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!